Εγκατάσταση και χρήση του safe exam browser για υποβολή προσπάθειας σε κουίζ

Οδηγοί για εκπαιδευόμενους/ εκπαιδευόμενες >
> Σύντομοι οδηγοί χρήσης > Εγκατάσταση και χρήση του safe exam browser για υποβολή προσπάθειας σε κουίζ

Τελευταία ενημέρωση: 20/5/2024


Περιεχόμενα

  1. Εισαγωγή
  2. Εγκατάσταση
  3. Χρήση κατά τη διάρκεια κουίζ

Εγκατάσταση και χρήση του Safe Exam Browser για υποβολή προσπάθειας σε κουίζ


Εισαγωγή

O Safe Exam Browser είναι ένα λογισμικό περιηγητή ιστού (web browser) το οποίο εισάγει περιορισμούς στις ενέργειες που μπορεί να κάνει ο χρήστης. Για παράδειγμα, μπορεί να περιορίσει την εναλλαγή παραθύρων, την επίσκεψη σε συγκεκριμένους ιστοτόπους ή τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης.

Εγκατάσταση

Το λογισμικό διατίθεται για λειτουργικά συστήματα Windows, macOS και iOS από τη διεύθυνση:
https://safeexambrowser.org/download_en.html

Αφού ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου, πρέπει απλώς να εκτελεστεί με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σε κάθε βήμα.

Για την εγκατάσταση σε υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows, ο Safe Exam Browser απαιτεί να είναι εγκατεστημένη η τελευταία έκδοση του Microsoft Visual C++ Redistributable η οποία είναι διαθέσιμη εδώ:
https://docs.microsoft.com/en-US/cpp/windows/latest-supported-vc-redist?view=msvc-170

Χρήση κατά τη διάρκεια κουίζ

Κατά το άνοιγμα ενός κουίζ που έχει ρυθμιστεί να εκτελείται με χρήση του Safe Exam Browser εμφανίζεται η ακόλουθη σελίδα:

SEB student1

Η εγκατάσταση συνιστάται να έχει ολοκληρωθεί πριν το άνοιγμα του κουίζ, συνεπώς για την εκκίνηση θα πρέπει να πατήσετε «Έναρξη Safe Exam Browser». Ενδέχεται να εμφανιστούν μηνύματα επιβεβαίωσης κατά την έναρξη της εφαρμογής καθώς και μηνύματα για άλλες εφαρμογές που θα πρέπει να τερματιστούν για να ξεκινήσει η εξέταση (π.χ. εργαλεία επικοινωνίας όπως το Skype).

SEB student2
Στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης φαίνεται το κουμπί τερματισμού της εφαρμογής. Ενδέχεται να έχει απενεργοποιηθεί από τον/την διδάσκοντα/διδάσκουσα ή να ζητά κωδικό πρόσβασης για έξοδο. Η συμμετοχή στο κουίζ μέσω του Safe Exam Browser δε διαφέρει σε κάτι σε σχέση με έναν απλό browser, απλώς ισχύουν περιορισμοί σε ενέργειες εκτός του συστήματος τηλεκπαίδευσης.