Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση κοινοτικών διερμηνέων στην Ελλάδα. Πρόκειται για επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες διερμηνείας σε αλλοδαπούς που δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα στις επαφές τους με δημόσιες υπηρεσίες (υπηρεσίες περίθαλψης, δικαστικές και ανακριτικές αρχές, υπηρεσίες ασύλου, εκπαιδευτικές αρχές κ.ά.). Η εκπαίδευση αυτή, η οποία έρχεται να καλύψει μερικώς ένα τεράστιο κενό στον χώρο, θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες για το επάγγελμα του ΚΔ, κάτι που θα τους επιτρέψει να αντιληφθούν τις απαιτήσεις του επαγγέλματος. Η κάλυψη θεωρητικών και πρακτικών πτυχών του χώρου, καθώς και η εξάσκηση των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένες δεξιότητες με συνεχή και λεπτομερή ανατροφοδότηση από την εκπαιδεύτρια, θα τους επιτρέψει να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό, έχοντας αποκτήσει τα βασικά ελάχιστα προσόντα που απαιτούνται για ένα τόσο σημαντικό επάγγελμα. Θα δοθεί Πιστοποιητικό Γενικής Επιμόρφωσης.

The program focuses on the in-depth understanding of Anglophone literary multimodal storytelling with reference to a variety of multimodal narratives (print and digital) and digital applications. It is taught asynchronously in English.


Το πρόγραμμα προσανατολίζεται κυρίως στην πρακτική και θεωρητική εξοικείωση των συμμετεχόντων/ουσών με είδη και εφαρμογές της ψηφιακής αφήγησης με στόχο τη δημιουργική ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική πράξη. Πιο συγκεκριμένα: -στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα αποσαφηνιστεί ο όρος «ψηφιακή αφήγηση», και θα διερευνηθούν δημιουργικοί χώροι όπως η ψηφιακή λογοτεχνία και οι νέες μορφές πολυμεσικών και διαμεσικών κειμένων (hypertext fiction, network writing, twitterature, generators),το ψηφιακό θέατρο και οι εφαρμογές του στην εκπαιδευτική διαδικασία, η ψηφιακή ηχητική μυθοπλασία (podcasts, audio books) ως μέσο μη τυπικής μάθησης,η ψηφιακή εικαστική έκφραση και οι δυνατότητες της ως εργαλείο εκπαίδευσης. -στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξοικειωθούν με διαθέσιμες εφαρμογές δημιουργίας, επεξεργασίας και διαμοιρασμού ψηφιακών ιστοριών, (εφαρμογές οπτικοακουστικής μετάφρασης, λογισμικά εργαλεία ανάπτυξης αφηγήσεων όπως Scratch, τεχνικές δημιουργίας βίντεο-ποίησης κ.α.) προς χρήση στο εκπαιδευτικό περιβάλλον