Πρόσβαση επισκέπτη/επισκέπτριας στα μαθήματά σας

Οδηγοί για διδάσκοντες/ διδάσκουσες > Βασική χρήση > Εγγραφή / Διαχείριση εκπαιδευόμενων > Πρόσβαση επισκέπτη/επισκέπτριας στα μαθήματά σας

Τελευταία ενημέρωση: 22/5/2024


Περιεχόμενα

 1. Σχετικά με την μέθοδο της πρόσβασης επισκέπτη/επισκέπτριας
 2. Ρυθμίσεις της μεθόδου πρόσβασης επισκέπτη/επισκέπτριας

Σχετικά με την μέθοδο της πρόσβασης επισκέπτη/επισκέπτριας

Αν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε στο μάθημά σας την μέθοδο της πρόσβασης επισκέπτη/επισκέπτριας, πρέπει να γνωρίζετε ότι :

 • Επιτρέπετε σε όποιον/όποια επισκεφτεί την διεύθυνση elearning.auth.gr και επιλέξει να συνδεθεί από την method enrollment guest access button, να έχει πρόσβαση στο μάθημά σας.

 • Οι επισκέπτες/επισκέπτριες θα μπορούν να δουν το υλικό που έχετε αναρτήσει στο μάθημά σας αλλά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν ενέργειες χρηστών/χρηστριών (πχ. κατάθεσης εργασίας,quiz,forums). Ούτε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα επικοινωνιακά εργαλεία του μαθήματος (π.χ. quickmail).

 • Οι ενέργειες των επισκεπτών/επισκεπτριών δεν καταγράφονται στις αναφορές του μαθήματος, επομένως οι διδάσκοντες/διδάσκουσες δεν μπορούν να γνωρίζουν τα στοιχεία τους.

Πριν επιλέξετε την συγκεκριμένη μέθοδο, συστήνετε να μελετήσετε κατά πόσο επιθυμείτε να είναι δημόσιο το υλικό του μαθήματος σας στο κοινό εκτός πανεπιστημίου. Η προσθήκη κωδικού πρόσβασης σας βοηθάει, εν μέρη, να ελέγξετε την πρόσβαση αυτή.

Ρυθμίσεις της μεθόδου πρόσβασης επισκέπτη/επισκέπτριας

Για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση επισκέπτη/τριας ως μέθοδο εγγραφής χρηστών/χρηστριών στο μάθημά σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Από την αρχική σελίδα του μαθήματος, στο block «Διαχείριση» στο αριστερό μέρος της οθόνης, επιλέξτε «Χρήστες» και στη συνέχεια «Μέθοδοι εγγραφής».

administration users 

Εδώ μπορείτε να δείτε τις μεθόδους εγγραφής που είναι διαθέσιμες στο μάθημά σας. Στην στήλη «Επεξεργασία», δίνονται οι επιλογές:

 • bin  της διαγραφής (πατώντας τον κάδο διαγράφονται οριστικά όλοι/όλες οι χρήστες/χρήστριες που εγγράφηκαν με τη συγκεκριμένη μέθοδο),

 • open eye/closed eye της εμφάνισης/απόκρισης της μεθόδου (όταν κλείσετε το "μάτι" θα απενεργοποιηθεί η μέθοδος, οι χρήστες/χρήστριες θα χάσουν την πρόσβασή του μέχρι να αλλάξετε την κατάσταση) και

 • settings button  των ρυθμίσεων της μεθόδου. Πατώντας στο "γρανάζι" θα μεταβείτε στις ρυθμίσεις της πρόσβασης επισκέπτη/τριας.

method enrollment guests access

 • Επιτρέπεται η πρόσβαση στους επισκέπτες : Σε αυτό το σημείο ορίστε αν θέλετε να ενεργοποιήσετε αυτή την μέθοδο.

 • Κωδικός πρόσβασης : Προαιρετικά ορίστε κωδικό πρόσβασης τον οποίο θα πρέπει να κοινοποιήσετε εσείς στους/στις χρήστες/χρήστριες.

method enrollment guest access settings

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ρυθμίσεων επιλέξτε «Αποθήκευση αλλαγών».