Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2025
Για να δημιουργήσετε μια ερώτηση υπολογιστικού τύπου (simple calculated) με την οποία θα καλείτε τους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες να απαντήσουν γράφοντας κείμενο ή ανεβάζοντας αρχείο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Για να ορίσετε την λειτουργία της απλής ερώτησης υπολογιστικού τύπου (simple calculated) διαμορφώστε τις παρακάτω ρυθμίσεις:
Κατηγορία: επιλέξτε την κατηγορία στην οποία θα ενταχθεί η ερώτηση. Για τη δημιουργία κατηγοριών στην Τράπεζα ερωτήσεων, δείτε οδηγίες εδώ.
Question status: Αν δεν έχετε ολοκληρώσει την σύνταξη της ερώτησης και θέλετε να ολοκληρώστε αργότερα, αλλάξτε την επιλογή σε draft.
Προεπιλεγμένη βαθμολογία: Απαιτούμενο πεδίο. Ορίστε την βαθμολογία της ερώτησης. Η τιμή δεν είναι δεσμευτική καθώς μπορείτε να την ορίσετε εκ νέου κατά την εισαγωγή της συγκεκριμένης ερώτησης σε οποιοδήποτε κουίζ.
Γενική ανατροφοδότηση: Προαιρετικό πεδίο. Συντάξτε ένα σύντομο κείμενο ανατροφοδότησης για την ερώτηση ή την απάντηση. Το κείμενο αυτό θα το δουν οι εκπαιδευόμενοι/εκπαιδευόμενες σε χρονικό σημείο που θα ορίσετε εσείς κατά τη δημιουργία του κουίζ στο οποίο θα εντάξετε την ερώτηση. Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το σκεπτικό της σωστής απάντησης και να το δουν όταν λήξει ο χρόνος του κουίζ.
Αναγνωριστικός αριθμός: Προαιρετικό πεδίο. Προσθέστε μοναδικούς αριθμούς σε κάθε ερώτηση ώστε να μπορείτε να τις εντοπίσετε εντός της κατηγορίας της τράπεζας ερωτήσεων.
Τύπος/φόρμουλα 1 απάντησης=: Συμπληρώστε τον τύπο υπολογισμού με τον οποίο θα προκύπτει η σωστή απάντηση. Για το παράδειγμά μας {x}*{y}.
Βαθμός: επιλέξτε το 100% για τη σωστή απάντηση.
Ανοχή ±: Συμπληρώστε το περιθώριο απόκλισης από το σωστό αποτέλεσμα το οποίο θα είναι αποδεκτό ως σωστό και θα βαθμολογείται με άριστα. Για παράδειγμα 0,5.
Τύπος ανοχής: Επιλέξτε αν θα είναι Ονομαστικός, οπότε με σωστή απάντηση το 20 θα βαθμολογηθεί ως σωστό οτιδήποτε από 19,5-20,5 ή αν θα είναι Σχετικός, οπότε με σωστή απάντηση το 20 θα βαθμολογηθεί ως σωστό οτιδήποτε από 10-30.
Χειρισμός μονάδας μέτρησης: Aν για την ερώτηση παίζει ρόλο η μονάδα μέτρησης της απάντησης τότε επιλέξτε:
Ορίστε τη μονάδα ή τις μονάδες που θα δέχεστε ως σωστές και την αντίστοιχη μετατροπή τους στη βασική μονάδα ώστε να βαθμολογούνται ανάλογα από το σύστημα. Για παράδειγμα, μπορείτε να θέσετε τόσο τα m (μέτρα) ως σωστή απάντηση για τη μονάδα όσο και τα εκατοστά ή τα χιλιόμετρα με την αντίστοιχη αριθμητική μετατροπή τους.
Σε αυτή την ενότητα των ρυθμίσεων ορίστε το εύρος των τιμών από τις οποίες θα δημιουργηθούν τα τυχαία σετ τιμών που θα εμφανιστούν στον κάθε εξεταζόμενο και εξεταζόμενη. Σε αυτό το σημείο θα δώσετε το ελάχιστο και το μέγιστο όριο τιμών για κάθε μία από τις τιμές της εξίσωσης, συνάρτησης κ.λπ. Για το παράδειγμα, θα ορίσουμε ελάχιστο και μέγιστο όριο τιμής τόσο για x όσο και για το y.
Για να ορίσετε πόσα τυχαία σετ {x} και {y} θέλετε να δημιουργήσει το σύστημα έτσι ώστε αυτά τα σετ να μοιραστούν τυχαία στους/στις εκπαιδευόμενους/εκπαιδευόμενες:
Δημιουργία: Επιλέξτε τον αριθμό των σετ που επιθυμείτε.
Εμφάνιση: Επιλέξτε τον αριθμό των σετ που θέλετε να σας εμφανίσει για έλεγχο έτσι ώστε να δείτε τις τιμές που θα εμφανιστούν στους/στις εκπαιδευόμενους/εκπαιδευόμενες. Για να δείτε τα σετ τιμών που θα δημιουργήσει το σύστημα επιλέξτε το κουμπί Δημιουργία.
Αν θέλετε να αλλάξετε κάποιο από αυτά επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων και θα μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές για τόσα σετ όσα όρισατε στην παραπάνω επιλογή Εμφάνιση. Αν έχετε θέσει ίδιο αριθμό τόσο στο Δημιουργία όσο και στο Εμφάνιση τότε θα είναι όλα τα σετ διαθέσιμα για να τα αλλάξετε. Για όποια αλλαγή κάνετε πρέπει να επιλέξετε το μπλε κουμπί Ενημέρωση των τιμών των μπαλαντέρ.