Πώς να κάνετε μία ανάρτηση στο Forum Ανακοινώσεων

Οδηγοί για διδάσκοντες/ διδάσκουσες > Βασική χρήση > Εργαλεία επικοινωνίας > Πώς να κάνετε μία ανάρτηση στο Forum Ανακοινώσεων

Τελευταία ενημέρωση: 20/5/2024


Ένας τρόπος να επικοινωνήσετε με τους/τις εκπαιδευόμενούς/εκπαιδευόμενές σας είναι μέσω του «Forum Ανακοινώσεων» όπου μπορείτε να αναρτήσετε χρήσιμες πληροφορίες ή ανακοινώσεις που θέλετε να λάβουν οι εγγεγραμμένοι/εγγεγραμμένες του μαθήματός σας.

 

Το «Forum Ανακοινώσεων» υπάρχει σε κάθε μάθημα με την δημιουργία του. Για να προσθέσετε μία ανακοίνωση ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Στην αρχική σελίδα του μαθήματός σας, επιλέξτε το «Forum Ανακοινώσεων» το οποίο εξ αρχής βρίσκεται στην κορυφή της αρχικής σελίδας του μαθήματος. Το «Forum Ανακοινώσεων» έχει το χαρακτηριστικό εικονίδιο icon forum.
  • Στην νέα οθόνη που θα σας ανοίξει, επιλέξτε «Προσθήκη νέου θέματος» για να κάνετε μία νέα ανάρτηση.

Forum anakoinoseon add

 

  • Πληκτρολογήστε το θέμα της ανάρτησής  σας καθώς και το μήνυμα που θέλετε να αναρτήσετε και πατήστε «Ανάρτηση στο φόρουμ».

Forum anakoinoseon msg

 

  • Εάν θέλετε να επισυνάψετε κάποιο έγγραφο στην ανάρτησή σας επιλέξτε «Προχωρημένο», «σύρετε» το αρχείο από τον υπολογιστή σας στο πεδίο με το μπλε βέλος ή επιλέξτε το εικονίδιο με τη σελίδα για να ανεβάσετε το αρχείο σας. Στη συνέχεια, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πατήστε «Ανάρτηση στο φόρουμ».

Forum anakoinoseon msg pro

Προσοχή!

Εάν επιλέξετε κατευθείαν το κουμπί "Ανάρτηση στο φόρουμ" η ανάρτησή σας θα αποσταλεί στα ιδρυματικά emails των παραληπτών μετά από 30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό μπορείτε να τροποποιήσετε την ανάρτησή σας.

Εάν όμως θέλετε η ανάρτηση να αποσταλεί κατευθείαν στους παραλήπτες αυτής, τότε πρέπει να επιλέξετε το κουτάκι " Αποστολή ειδοποιήσεων για αναρτήσεις σε φόρουμ  χώρις αναμονή για χρόνο επανεπεξεργασίας". και στην συνέχεια να πατήσετε το κουμπί "Ανάρτηση στο φόρουμ".

forum teachers

 

Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, θα αποσταλεί ενημερωτικό μήνυμα σε όλους/όλες τους/τις εγγεγραμμένους/εγγεγραμμένες του μαθήματός σας με το κείμενο της ανακοίνωσής σας.