Dialog Cards (H5P)

Τελευταία ενημέρωση: 22/5/2025


Περιεχόμενα

  1. Αρχικές Ρυθμίσεις
  2. Προσθήκη περιεχομένου
  3. Παράδειγμα
  4. Βαθμός
  5. Συχνές ρυθμίσεις αρθρώματος
  6. Περιορισμός διαθεσιμότητας

Με την δραστηριότητα «Διαδραστικό περιεχόμενο» μπορείτε να δημιουργήσετε διαδραστικό περιεχόμενο, όπως διαδραστικά βίντεο, σύνολα ερωτήσεων, ερωτήσεις μεταφοράς και απόθεσης, ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, παρουσιάσεις και πολλά άλλα.

Πιο συγκεκριμένα, η δραστηριότητα τύπου "Dialog cards" μπορεί να βοηθήσει στην απομνημόνευση και εξάσκηση καθώς, λειτουργώντας σαν κάρτα, παρουσιάζει στην μπροστινή της όψη μία εικόνα ή/και ένα αρχείο ήχου και στην πίσω μία λέξη/έκφραση.

Για να προσθέσετε ένα Dialog cards ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Από την αρχική σελίδα του μαθήματος ενεργοποιήστε την edit mode button (πάνω δεξιά στην οθόνη).

  • Στην ενότητα που θέλετε να προσθέσετε το αρχείο επιλέξτε Προσθήκη δραστηριότητας ή πόρου.

add an activity or resource

  • Απο το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Διαδραστικό περιεχόμενο.

H5P logo

Θα ενεργοποιηθεί η σελίδα των ρυθμίσεων, τις οποίες μπορείτε να παραμετροποιήσετε :

 

  • Eπιλέξτε τον τύπο "Dialog Cards" από την λίστα των διαθέσιμων τύπων διαδραστικού περιεχομένου.

H5P dialog cards menu

 

Η νέα οθόνη που παρουσιάζεται, περιέχει τα πεδία για τις ρυθμίσεις της δραστηριότητας και την προσθήκη του περιεχομένου της.

 

Αρχικές Ρυθμίσεις

  • Τίτλος: συμπληρώστε τον τίτλο της δραστηριότητας ο οποίος και θα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του μαθήματός σας.
  • Heading (προαιρετικό): ορίστε μία επικεφαλίδα, που θα εμφανίζεται μόλις επιλεγεί η δραστηριότητα.
  • Mode: επιλέξτε "Normal" εάν θέλετε οι εκπαιδευόμενοι/-ες να προβάλουν μία φορά όλες τις κάρτες ή "Repetition" εάν θέλετε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εξάσκηση περισσότερες από μία φορές.
  • Task description (προαιρετικό): ορίστε μία περιγραφή της δραστηριότητας ή οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής της. Θα εμφανίζεται μόλις επιλέξουν οι εκπαιδευόμενοι/-ες την δραστηριότητα.

 

H5P settings dialog cards

 

Στη συνέχεια, προχωρήστε στο πεδίο "Dialogs" όπου θα προσθέσετε το περιεχόμενο της δραστηριότητας.

 

Προσθήκη περιεχομένου

  • Text: ορίστε το κείμενο που θα παρουσιάζεται στην μπροστινή όψη της κάρτας.
  • Answer: ορίστε το κείμενο που θα παρουσιάζεται στην πίσω όψη της κάρτας.
  • Image: προσθέστε την εικόνα που θέλετε να εμφανίζεται στην κάρτα. Η εικόνα θα εμφανίζεται και στις δύο όψεις της κάρτας αλλά θα αλλάζει το κείμενο που την συνοδεύει.
  • Audio files: προσθέστε το αρχείο ήχου που μπορεί είτε να υπάρχει μόνο του είτε να συνοδεύει την εικόνα που έχετε εισάγει.

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και επιπλέον βοήθεια σε κάθε όψη της κάρτας ώστε να διευκολύνετε τους/τις εκπαιδευόμενούς/-ές σας.

H5p add contents

 

Επιλέξτε "Tips" και στο παράθυρο που θα αναπτυχθεί, συμπληρώστε το πεδίο "Τip for text" για βοήθεια στην μπροστινή όψη της κάρτας ή/και το πεδίο "Tips for answer" για βοήθεια στην πίσω όψη της κάρτας.

 

 H5P settings tips

 

Για να προσθέσετε την επόμενη κάρτα, επιλέξτε το μπλε κουμπί «ΠΡΟΣΘΗΚΗ DIALOG» και επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία.

H5P add new card

Για να ρυθμίσετε την συμπεριφορά της δραστηριότητας, μεταβείτε στο  "Behavioural settings". Επιλέξτε:

  • Enable "Retry" button: επιτρέψτε την επαναπροσπάθεια της δραστηριότητας.
  • Disable backwards navigation: επιτρέψτε την ελεύθερη πλοήγηση από κάρτα σε κάρτα.
  • Randomize cards: εάν το επιλέξετε, οι κάρτες θα εμφανίζονται κάθε φορά με διαφορετική σειρά.

 

Εξαρχής, όλες οι οδηγίες και τα κείμενα στα κουμπιά και τις ειδοποιήσεις της δραστηριότητας παρουσιάζονται στα αγγλικά. Για να τις προσαρμόσετε στην γλώσσα που θέλετε επιλέξτε «Παραλλαγές κειμένου και μεταφράσεις».

H5P translate

 

Παράδειγμα

Για να δείτε ένα παράδειγμα της δραστηριότητας dialog cards πατήστε εδώ.

 

Βαθμός

Ορίστε τον ελάχιστο βαθμό επιτυχίας και τον μέγιστο βαθμό της δραστηριότητας.

H5P grade

Συχνές ρυθμίσεις αρθρώματος

Για τις οδηγίες των συχνών ρυθμίσεων αρθώματος, δείτε εδώ.

 

Περιορισμός διαθεσιμότητας

Για τις οδηγίες περιορισμού διαθεσιμότητας μιας δραστηριότητας, δείτε εδώ.

 

Αφού ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις της δραστηριότητας, πατήστε «Αποθήκευση και επιστροφή στο μάθημα» ή «Αποθήκευση και προβολή».

 Button save