Πώς να ανεβάσετε τη βιντεοσκοπημένη διάλεξή σας στο delos.it.auth.gr ώστε να τη διαθέσετε στο elearning, με αναστολή downloading

Οδηγοί για διδάσκοντες/ διδάσκουσες > Προσθήκη περιεχομένου > Βιντεοσκοπημένες διαλέξεις μαθημάτων > Πώς να ανεβάσετε τη βιντεοσκοπημένη διάλεξή σας στο delos.it.auth.gr ώστε να τη διαθέσετε στο elearning, με αναστολή downloading

Τελευταία ενημέρωση: 22/5/2024


Οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας πολυμεσικού περιεχομένου Delos


Για να ανεβάσετε τις βίντεοδιαλέξεις σας μπορείτε να το κάνετε αυτόνομα στην πλατφόρμα πολυμεσικού περιεχομένου delos.it.auth.gr.

Για την εγγραφή σας στην πλατφόρμα, θα χρειαστεί να ζητήσετε από το ΚΗΔ την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας και τη δημιουργία των μαθημάτων στο Delos. Στη συνέχεια, το ΚΗΔ μέσω της πλατφόρμας θα σας αποστείλει ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα ενεργοποίησης του λογαριασμού σας (παρακαλούμε να ελέγξετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία), όπου μπορείτε να βάλετε τον κωδικό που επιθυμείτε.

Για να ανεβάσετε το αρχείο της διάλεξής σας μπορείτε να το κάνετε από την κατηγορία Περιεχόμενο πατώντας Προσθήκη. Αν θέλετε να διαχειριστείτε ήδη υπάρχουσες διαλέξεις, μπορείτε να το κάνετε πατώντας Διαχείριση. Τα μαθήματα κατηγοριοποιούνται με βάση τον/την διδάσκοντα/διδάσκουσα και το όνομα μαθήματος. Στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να δείτε το περιβάλλον όπου είναι δυνατό να προστεθεί το οπτικοακουστικό σας αρχείο.

how to add video from delos1

Προσθήκη Διάλεξης Μαθήματος (Εισαγωγή Νέου Πόρου) 

  • Στην πρώτη καρτέλα Διδάσκων, θα αναγράφεται αυτόματα το ονοματεπώνυμό σας.

  • Στη δεύτερη καρτέλα Μάθημα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επιλογή του μαθήματός σας, εφόσον έχετε παραπάνω από ένα μαθήματα.

  • Στην τρίτη καρτέλα Διάλεξη, θα προσθέσετε τα στοιχεία της διάλεξής σας. Τα μόνα υποχρεωτικά πεδία αφορούν στον τίτλο, την περιγραφή και τη σειρά της διάλεξης.

  • Στην καρτέλα Πολυμέσα, μπορείτε να μεταφορτώσετε το βίντεο της διάλεξής σας. Εάν επιθυμείτε να ανεβάσετε αυτούσια και το αρχείο παρουσίασής σας (ppt, pdf, κλπ), έχετε τη δυνατότητα να το ανεβάσετε στην καρτέλα Παρουσίαση.


Σημείωση: Καθώς η πλατφόρμα πολυμεσικού περιεχομένου υποστηρίζει και μαθήματα ανοιχτού περιεχομένου, θα πρέπει να προσέξετε ότι το βίντεό σας είναι ιδιωτικό (πορτοκαλί σήμανση στην πάνω δεξιά γωνία) και ότι στην καρτέλα Διάλεξη ΔΕΝ είναι ενεργή η επιλογή «Αναπαραγωγή Εισαγωγικού Βίντεο».

how to add video from delos2

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα στοιχεία της διάλεξης και αν δεν έχει πραγματοποιηθεί σωστή συμπλήρωση, θα εμφανιστεί αντίστοιχα μήνυμα σφάλματος.

 

Καρτέλα Πολυμέσα

Στην καρτέλα Πολυμέσα, μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο βίντεο/ήχου. Τα αρχεία που υποστηρίζονται σε αυτή την έκδοση είναι αρχεία βίντεο με κωδικοποίηση MP4 ή αρχεία ήχου, με κωδικοποίηση MP3. Κάντε κλικ στο Επιλογή και επιλέξτε το αρχείο βίντεο από τον τοπικό δίσκο. Στη συνέχεια, επιλέξτε Μεταφόρτωση.

how to add video from delos3

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα εμφανιστούν στην οθόνη, συνοπτικές πληροφορίες για το βίντεο (διάρκεια, ανάλυση κτλ), ένας player προεπισκόπησης, καθώς και 3 links, που αφορούν την επεξεργασία του αρχείου:

  1. Επεξεργασία: Μεταφέρεστε στο εργαλείο εικονικής επεξεργασίας βίντεο, όπου μπορείτε να “κόψετε” κομμάτια του βίντεο που δεν θέλετε να εμφανίζονται στον τελικό χρήστη κατά την αναπαραγωγή.

  2. Διαγραφή: Διαγράφει το βίντεο (από τον πόρο και από τον δίσκο).

  3. Αναπαραγωγή: Ανοίγει τον Video Player για την αναπαραγωγή του βίντεο, μαζί με τη συγχρονισμένη παρουσίαση εφόσον αυτή υπάρχει.

how to add video from delos4

Πατώντας το πλήκτρο Αναπαραγωγή θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη βιντεοδιάλεξη και στη συνέχεια να αντιγράψετε το σύνδεσμο της παρακάτω μορφής για να το εισάγετε στο e-learning. Για να ενσωματώσετε το video στο μάθημά σας, δημιουργήστε μια δραστηριότητα url (οδηγίες εδώ).how to add video from delos5

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για ερωτήσεις, διευκρινήσεις κλπ και την αποστολή των προσωπικών και στοιχείων μαθημάτων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο support@auth.gr.