Τελευταία ενημέρωση: 5/11/2024
Τι άλλαξε στην νέα εγκατάσταση της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Μαθημάτων;
Πλέον, η δημιουργία μαθημάτων στο elearning.auth.gr δεν γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης των διδασκόντων/διδασκουσών αλλά αυτόματα, μέσω του συγχρονισμού του elearning.auth με το sis.auth. Τα μαθήματα δημιουργούνται φέροντας τους κωδικούς και τους τίτλους που υπάρχουν στα προγράμματα σπουδών, όπως αυτά εμφανίζονται στο σύστημα των γραμματειών.
Επίσης, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στο sis, εγγράφονται αυτομάτως στο μάθημα οι διδάσκοντες/διδάσκουσες στους/στις οποίους/οποίες ανατέθηκε στο faculty.auth και οι φοιτητές/φοιτήτριες που το δήλωσαν στην ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων στο student.auth ( FAQ's συγχρονισμού εδώ).Για προσθήκη επιπλέον διδασκόντων/διδασκουσών στο μάθημα, θα πρέπει να ενημερώνεται πρώτα το sis από τη γραμματεία ώστε να αποκτούν αυτόματα πρόσβαση. Για εγγραφή βοηθών διδασκαλίας στο μάθημα, μπορούν να προστίθενται χειροκίνητα από τους/τις ήδη διδάσκοντες/διδάσκουσες (Καρτέλα «Συμμετέχοντες»->κουμπί «Εγγραφή χρηστών»-> Αναζήτηση με Επώνυμο-Όνομα)->κουμπί «Εγγραφή επιλεγμένων χρηστών και συνόλου χρηστών». Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, ο χρήστης να έχει πραγματοποιήσει μία φορά είσοδος στην πλατφόρμα ώστε να καταγραφεί στη βάση δεδομένων και να μπορείτε να τον/την εντοπίσετε.Για εγγραφή χρήστών/χρήστριών στο μάθημα, οι οποίοι δεν διαθέτουν ιδρυματικό λογαριασμό αλλά δικαιούνται πρόσβαση στην υπηρεσία, θα πρέπει να απευθύνεστε στο γραφείο υποστήριξης χρηστών (elearning@auth.gr) ώστε να τους δημιουργήσουν μη ιδρυματικούς λογαριασμούς.
Όπως προαναφέρεται, όσοι φοιτητές/όσες φοιτήτριες έχουν δηλώσει το μάθημα με το συγκεκριμένο κωδικό, αποκτούν αυτομάτως πρόσβαση στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό μάθημα. Δεν χρειάζεται πλέον να συνδέετε μόνοι/μόνες σας τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές τάξεις. (FAQs με την πρόσβαση στο μάθημα εδώ)
Σχετικά με τα σενάρια διδασκαλίας, δείτε τα FAQs εδώ.
Για να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε προσθήκη υλικού στο μάθημα ενεργοποιείτε την «Κατάσταση επεξεργασίας» από την αντίστοιχη ένδειξη πάνω δεξιά στην οθόνη.
Με την ενεργοποίησή του εμφανίζόνται στο δεξί μέρος κάθε δραστηριότητα ή πόρο, τρεις κάθετες τελίτσες από τις οποίες μπορείτε να κάνετε ό,τι περιείχε παλιότερα η ένδειξη «Επεξεργασία». Πιο αναλυτικά μπορείτε να :
Η μετακίνηση των δραστηριοτήτων και των πόρων μπορεί να γίνει και με απλό drag and drop έχοντας τον κέρσορά σας στην περιοχή της δραστηριότητας ή πόρου σε σημείο που εμφανίζεται το «σταυρουδάκι».
Για να προσθέσετε νέα ενότητα στο μάθημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Add section» που βρίσκεται στο τέλος της κάθε ενότητας.
Μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα του μαθήματος επιλέγοντας το εικονίδιο . Αν δεν το χρειάζεστε, το επιλέγετε ώστε να κρυφτεί και το ξαναεμφανίζετε όποτε το χρειαστείτε.
Επίσης, από το εικονίδιο μπορείτε να «ανοίξετε» ή να «κλείσετε» τη δεξιά στήλη, στην οποία βλέπετε τα μαθήματά σας και όποια μπλοκ επιλέξετε να μετακινήσετε εκεί. Εκεί βρίσκεται από προεπιλογή και το Quickmail.
Τα μπλοκς του μαθήματος, που βλέπατε στην αριστερή στήλη του μαθήματός σας στην προηγούμενη έκδοση, βρίσκονται πλεόν όλα στη «κρυμμένη» αριστερή στήλη που μπορείτε να εμφανίσετε αν επιλέξετε το που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Αν σας ενδιαφέρει κάποιο μπλοκ που χρησιμοποιούσατε και δεν βλέπετε πλέον, μπορείτε να το επιλέξετε από το «Προσθήκη ενός μπλοκ». Αν κάποιο από τα μπλοκ που έχετε στη δεξιά στήλη θέλετε να το βλέπετε «καρφωμένο στην αριστερή στήλη του μαθήματος (π.χ. quickmail) μπορείτε να το μετακινήσετε εκεί από τον σταυρό μετακίνησης.
Όλο το μενού «Διαχείριση» που χρησιμοποιούσατε στην προηγούμενη έκδοση έχει μεταφερθεί στην οριζόντια μπάρα επιλογών πάνω από τον τίτλο του μαθήματος.
Πιο αναλυτικά:
Εκεί θα βρείτε και το drop down menu από όπου μπορείτε να οδηγηθείτε στο αντίστοιχο περιβάλλον για να δημιουργήσετε ομάδες και ομαδοποιήσεις αλλά και για να ενεργοποιήσετε την αυτοεγγραφή ή την πρόσβαση επισκέπτη.
Από την καρτέλα Βαθμοί μπορείτε να δείτε το βαθμολόγιο του μαθήματος. Για να ορίσετε βαρύτητες και ποσοστά επί του τελικού βαθμού για την κάθε δραστηριότητα επιλέγουμε από το drop down menu το «Ρύθμιση βαθμολογίου».
Από την καρτέλα Αναφορές μπορείτε να δείτε τις αναφορές και τα στατιστικά για το μάθημά μας.
Από την καρτέλα Περισσότερα εμφανίζεται ένα drop down menu για να οδηγηθείτε στην Τράπεζα ερωτήσεων, στην Τράπεζα περιεχομένου για περιεχόμενο δημιουργημένο με το H5P, στο Κέντρο λήψεων για μαζικό κατέβασμα (download) υλικού, στον Κάδο ανακύκλωσης όπου διατηρούνται για 7 ημέρες οι δραστηριότητες και οι πόροι που διαγράφετε από το μάθημα και μπορούμε να τα ανακτήσουμε στην περίπτωση κατά λάθος διαγραφής τους και στην Επαναχρησιμοποίηση μαθήματος για μεταφορά υλικού από άλλο μάθημά μας.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
Πλέον δεν αλλάζω χειροκίνητα τον τίτλο του μαθήματός μου και δεν συνδέω τάξη γραμματείας!
Οποιαδήποτε αλλαγή σε τίτλο μαθήματος και διδάσκοντες/διδάσκουσες, θα πρέπει να γίνεται στο σύστημα γραμματειών!